GO

Nieuws

Connect 2019

Geplaatst op:
Connect 2019

Connect Nederland 2019 komt eraan! Leerlingen van klas 11 en 12 kunnen zich nog last-minute opgeven via https://www.connectconference.eu/

Het evenement zal van 24 - 29 april 2019 plaatsvinden op de Stichtse Vrije School in Zeist.

Connect is een internationaal evenement voor eindexamenleerlingen. Leerlingen komen een week lang bij elkaar voor verbinding, inspiratie, culturele uitwisseling, om te vieren en om actie te ondernemen.

Het doel van Connect is om mee te bouwen aan een veilige plek waar jongeren zichzelf kunnen zijn, hun potenties kunnen ontdekken, kennis kunnen maken met andere culturen, verschillende perspectieven en de uitdagingen van onze wereld. Ze wisselen kennis uit, doen vaardigheden op en leren initiatief te nemen. 

Het programma van dit jaar is geïnspireerd op een citaat van Goethe:

"The reverence for what is above us.
The reverence for what is below us.
The reverence for what is next to us.
Out of these three reverences emerges the highest reverence: the respect of oneself".

Onderdeel van het programma zijn o.a. ochtenddebatten, workshops, praatgroepen, optredens en feesten. Gedurende de week zal er samen gedacht worden over vragen als "Wie ben ik?", "Wat is mijn plaats in de wereld?" en "Hoe kan ik verandering teweegbrengen?". Er zal gediscussieerd worden over vraagstukken als milieu en natuur, culturele en sociale verschillen, en normen en waarden.

Voor meer informatie, zie: https://www.connectconference.eu

| Terug

Archief